Kursisterne siger...

Gunnar, 78 år:

D. 28.01.16
At leve som ordblind er ikke nogen dans på roser.

Jeg så en annonce i Glostrup Folkeblad, hvor Voksenskolen i Albertslund tilbød undervisning i forskellige fag. Jeg kontaktede skolen og kom til en prøve, hvor det viste sig, at jeg er ordblind. Det vidste jeg ikke selv, men jeg takker den almægtige for, at jeg blev optaget her på skolen. Det var en kæmpe chance for mig, da skolen bød mig ind til undervisning. Skolen er et fristed for os, som er ordblinde, og jeg føler, at skolen virkelig forstår vores forfærdelige og pinlige handicap.

Jeg har prøvet at gå på en almindelig aftenskolen i dansk, men det blev ikke nogen succes for mig. Jeg var lidt skeptisk og flov over at starte på ordblindeskolen til voksenundervisning, men jeg fortryder ikke en dag eller en time. Jeg gik i den sorte skole, hvor dansklæreren elskede af håne os ordblinde drenge ved tavlen. Selv nu mange år efter har jeg det dårligt, når jeg bliver kaldt op til tavlen.

Indlæringen af skolens pensum går stille og roligt med min lærer, Mettes, hjælp. Timerne flyver hastigt afsted, fordi Mette har evnen til at løfte kedelige grammatiktimer, så de bliver spiselige.

Skolens frie atmosfære og lærernes tolerance, løfter undervisningen så meget, at timerne bliver fornøjelige på Voksenskolen.

Til alle jer ordblinde, som har et mindreværdskompleks fra skolen, fordi læreren ikke havde den forståelse, at I var ordblinde.
Til jer vil jeg sige: "Det skal I ikke skamme jer over."

Jeg har i alt for mange år også gemt mig. Kom frem fra ordblindhedens mørke kroge og modtag den gratis undervisning her på ordblindeskolen i Albertslund.

Husk! Det er aldrig for sent at modtage undervisning og blive dygtig, så du kan vise den uengagerede lærer som du havde i din skoletid, at du ikke var så dum som vedkommende påstod.

Elev, ældre end 60.

D. 23.02.16

Jeg havde læst i vores avis, at Voksenskolen i Albertslund søgte elever. Jeg har altid følt mig usikker på at læse, stave og skrive, så jeg tog hen til skolen. Jeg kom først til test og fik at vide af jeg var ordblind. Jeg begyndte at gå til undervisning, først i dansk og nu også i engelsk.

Det indtryk, man får af Voksenskolen, er at der er stille og roligt, og at stemningen er rigtig god. Man kommer som elev og er på lige fod med de andre, fordi alle kæmper med de samme ting.

Jeg har nu gået på Voksenskolen i 3½ år, og jeg er så glad for at komme der. Jeg synes, jeg har lært meget. I hverdagen kan jeg bl.a. mærke det på, at jeg er blevet meget bedre til at læse og forstå offentlige breve, og jeg føler mig bedre rustet til at være kritisk og tage stilling til forskellige ting, fx hvis jeg står over for en bankmand og bliver anbefalet noget. Jeg kan også mærke det på, at jeg er blevet bedre til at skrive og mere tryg ved at skrive længere tekster, fx når det gælder julekort til familie og venner. Og så er jeg blevet mere tryg ved at bruge computeren. Jeg føler mig klædt på til at deltage i samfundet som en ansvarlig person, hvilket har medført, at jeg er blevet mere sikker på mig selv.

Min anbefaling til andre, der har svært ved at læse og skrive, er: Man skal gøre noget ved det, så man ikke går med den pukkel hele livet. Man skal ikke vente, for undervisning kan give større mulighed for uddannelse og job.

I dag får jeg 6 timers undervisning om ugen. Jeg betaler min skal med glæde.

Hilsen fra en elev.

Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)